Banrapport November

En mycket blöt höst har gjort att vi nu har överfullt i dammarna och vi pumpar ut vatten från banan, drygt 1000 m3 dygn, för att hålla fairways torra. Det är tur att vi är väl rustade för att hantera både torka och väta på anläggningen, vilket gör att vi kan hålla banan öppen nästan hela tiden. Trots en blöt höst och har vi kunnat genomföra de luftningar vi vill och vi håller nu på att gå igenom bunkrarna inför säsongen 2018.

 

Banutvecklingsplanen

Pierre Fulke och Adam Mednick har varit på besök och det har varit mycket givande. Vi har gjort en plan för bunkrarna som innebär att vi vill byta sand samt göra en del designförbättringar när vi håller på och rätta till vissa byggnationsmissar. Detta innebär att vi vill gräva ur all sand och sten ur bunkrarna och få nöjda golfspelare, bättre design och det kommer bli lättare för banpersonalen att presentera bunkrarna som dom är ämnade att se ut. Vi håller nu på att ringa in vilken sand vi tycker är bäst och ska samla ihop priser på både projekt och sand. Om allt går bra så är det möjligt att vi provar att göra ett par bunkrar tidig vår och faller allt på plats så hoppas jag att vi är igång hösten 2018. Vi har även tittat på att klippa ut greenerna på 18-hålsbanan och det innebär att vi måste flytta ut en del vattenspridare som sitter för nära green idag. Det arbetet är påbörjat. Större greener ger oss möjligheter till fler intressanta flaggplaceringar och passar väl ihop med designen med bunkrarna. Följ gärna Metropolitan GC på Instagram så kan ni få en uppfattning om slutmålet för design av både bunkrar och greener. Melbourne sand belt och dess fantastiska banor är och har varit än förebild för både skötsel och design. Dom har verkligen hittat sin nisch och det finns inget liknande varken i Sverige eller i Europa vad jag vet. Det kräver dock mycket av min personal för att klara denna design skötselmässigt men vi är redo.

Vi har även tittat på en del andra banförbättringar som också dom kan hjälpa till att ta oss mot vår nya vision. Pierre vill även fortsatt göra de punkter på BUP som tex justering av greenytor på vissa hål. Givetvis måste allt detta ha rimliga kostnader men jag kan säga att den energi som fanns i vid Pierres besök liknade den energi vi hade innan banombyggnaden drog igång. Det känns nämligen som vi är något riktigt bra på spåret!

 

 

/Petter

 

Inspirationsbilder nedan om hur det skulle kunna se ut: 

IMG_3944.PNG
FullSizeRender.jpg
Petter Lindblad