Island games och hålpipning

Två intensiva veckor har vi nu lagt bakom oss. Först Island games där vi fick till en riktigt bra bana och spelarna var nöjda och extra glädjande var att det gick så bra för våra hemmaspelare. Denna vecka har vi hålpipat greenerna. Hålpipning är inget populärt ord för en golfspelare. Många har tyvärr dåliga erfarenheter av dåligt genomförda hålpipningar där det knappt går att putta på greenerna dagen efter. Jag vill göra det så bra som det bara går, både resultatet av hålpipningen och bra spelbarhet dagen efter. Detta kräver många timmars jobb och tålamod med sand som ska torka mm. 

Dessa moment görs i en hålpipningsprocedur på Visby GK: 

1.Dressning

2. Hålpipning

3.Nerborstning av sand och uppsamling av pluggar samt blåsning

4. Hjälpsådd

5. Dressning igen

6. Vältning

7. Vattning av sand

8. Klippning  

9. Gödning

 

Med ett bra team så lyckades vi bra även denna gång. Nu kommer det rulla något långsammare närmaste dagarna för att vi ökat på tillväxten så att greenerna ska återhämta sig. Men snart är greenerna tillbaka i toppform och tack vare luftningen kan vi hålla bra kvalité under somnar och höst!

Hälsningar

Petter Lindblad, Banchef

IMG_3041.JPG
IMG_3061.JPG
IMG_3063.JPG
Petter Lindblad